Your Cart

📞 Telefon: 0741 916 174

💬 Whatsapp: 0741 916 174

💯 DISCRET
voyeur

Ce este un voyeur? Explicatie pe larg

Ce poti sa imi spui despre voyeurism? Cand devine acest lucru stalking si sunt barbatii mai predispusi sa faca asa ceva decat femeile?

Ar trebui sa incepem prin a defini ceea ce este mai exact un voyeur. In termeni clinici, un voyeur este o persoana care devine excitata sexual prin urmarirea unor persoane care se dezbraca sau care fac sex si care nu se asteapta sa fie urmarite. Prin definitie, mereu exista o victima a unui act de voyeurism, pentru ca persoana sau persoanele care sunt urmarite nu si-au dat acordul pentru acest lucru.

Prin urmare, pentru ca actul de voyeurism sa aiba loc, victima ar trebui sa se afle intr-un loc in care sa aiba anumite asteptari rezonabile de intimitate (cum ar fi de exemplu propria lor casa, o camera de imbracat sau o baie care este cu usa inchisa si tot asa mai departe).

Acest lucru inseamna ca o persoana care trage cu privirea pe o plaja de nudisti sau la un club de striptease nu este un voyeur in sensul clinic al cuvantului si nu am putea sa consideram un astfel de comportament ca fiind problematic, pentru ca oamenii din acele situatii si-au oferit consimtamantul pentru ca alte persoane sa le vada corpul dezbracat de haine.

O parte din ceea ce voyeurii considera ca fiind excitant din punct de vedere sexual este faptul ca (a) victima nu isi da seama ca este urmarita si (b) exista pericolul de a fi prins. Prin urmare, cluburile de striptease si plajele de nudisti nu ar fi in mod necesar excitante pentru un adevarat voyeur.

voyeur-pareri-forum

O alta trasatura definitorie a voyeurismului este faptul ca este un tipar repetat de comportament. Prin urmare, sa spunem ca tocmai ti s-a intamplat sa iti vezi vecinii facand sex pentru ca ei au uitat sa isi traga jaluzelele si ai descoperit ca o astfel de situatie ti se pare a fi excitanta; cu toate acestea, nu ai iesit niciodata din casa pentru a urmari in mod intentionat astfel de lucruri.

Desi ai fi comis un act de voyeurism intr-o astfel de situatie, nu ai putea sa fii considerat in mod obligatoriu un voeyeur adevarat. Voyeurii incearca in mod repetat sa ii spioneze pe altii si ei fac un astfel de lucru din nou si din nou. De fapt, un studiu efectuat asupra voyeurilor masculini care urmau un tratament a scos la iveala ca numarul mediu de persoane pe care le-au urmarit de a lungul vietii lor era de aproape 500.

Voyeurismul este un act mult mai obisnuit in randul barbatilor decat este in randul femeilor; cu toate acestea, nu avem destule informatii exacte despre cat de multi oameni sunt adevarati voyeuri. Cel mai bun lucru pe care pot sa ti-l pun la dispozitie sunt rezultatele unui studiu national care a cuprins adulti suedezi si care a scos la iveala faptul ca 12% dintre barbati si 4% dintre femei au spionat cel putin o data alte persoane facand sex si acest lucru li s-a parut a fi foarte excitant.

Din nou, acest lucru nu inseamna in mod neaparat ca 12% dintre barbati sunt adevarati voyeuri- ne spune doar ca actele adevarate de voyeurism nu sunt atat de neobisnuite si ca acestea nu sunt restrictionate doar in privinta oamenilor care indeplinesc criteriile clinice pentru voyeurism.

In cele din urma, tu m-ai intrebat, de asemenea, care este legatura dintre voyeurism si stalking. In timp ce este cu siguranta ca aceste doua seturi de comportamente sa se suprapuna, acestea nu sunt totusi unul si acelasi. Voyeurismul este un tipar de comportament care este in mod fundamental despre un singur lucru si anume despre satisfacerea nevoilor sexuale ale unei persoane pentru gratificare sexuala prin spionarea altor persoane, care nu sunt constiente de ceea ce se intampla. Nu este in mod neaparat despre spionarea unei anumite persoane- pentru ca, intr-adevar, voyeurii pot sa spioneze sute sau poate chiar cateva mii de persoane pe parcursul vietii lor.

Prin comparatie, stalkingul este un comportament care este concentrat strict asupra unei singure persoane, care este victimizata in mod repetat de catre stalker. Stalkerii isi pot urmari victimele din mai multe motive, care pot sa fie sau nu sexuale. Motivele pot sa varieze de la dorinta de a fi chit pana la dorinta de a avea o relatie romantica cu persoana respectiva si pana la un mod de a planui un atac sexual asupra unei alte persoane.

Un alt lucru care face ca stalkingul sa fie diferit este faptul ca stalkerii se fac in mod obisnuit cunoscuti victimei prin intermediul apelurilor pe telefon, prin emailuri, prin scrisori si/ sau prin confruntari fata in fata; prin comparatie, voyeurii incearca in general sa ramana sub acoperire. Unii stalkeri produc, de asemenea, acte violente si daune asupra proprietatii impotriva victimelor lor, un lucru care nu este deloc obisnuit in randul celor care fac voyeurism.

Acestea fiind spuse, este posibil ca voyeurismul sa se transforme in stalking. Mai specific, daca voyeurul devine obsedat de o singura victima pe care au spionat-o in mod repetat si pe care poate ca au si urmarit-o, am putea considera acest lucru ca fiind stalking. Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont de faptul ca majoritatea voyeurilor  nu devin in mod neaparat stalkeri si majoritatea stalkerilor nu sunt in mod obligatoriu voyeuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare gratuită

la orice comandă peste 300 lei

100% Discreție

colete discret ambalate

Calitate premium

produse de top, branduri de top

Asistență și consiliere

să alegi produsul potrivit