femeie-care-vrea-sex

femeie-care-vrea-sexEu vreau mai mult sex decat sotul meu. Ce ar trebui sa fac?

Eu sunt casatorita de 11 ani. Noi ne simtim foarte bine impreuna, dar apetitul nostru sexual, ce imi doresc, modul in care imi doresc si cat de frecvent imi doresc nu se potrivesc. Faptul ca am vorbit cu el nu a ajutat deloc. Ma simt foarte frustrata. Am inceput sa ma masturbez, dar tot nu ma simt satisfacuta. Ce ar trebui sa fac?

Ma gandesc foarte serios sa-mi caut un amant 🙂

Se pare ca treci prin ceea ce terapeutii sexuali numesc “discrepanta sexuala”, situatie in care partnerii de viata isi doresc diferite tipuri si cantitati de sex. Aceasta este o problema sexuala care este foarte des intalnita. De exemplu, un studiu recent efectuat pe plan national in Marea Britanie a scos la iveala faptul ca 27,4% dintre femeile care au participat la studiu au raportat ca au o discrepanta sexuala.

In relatiile heterosexuale, uneori este femeia cea care isi doreste mai putin sex, dar alteori, asa cum se intampla in cazul tau, partenera este cea care isi doreste mai mult sex. Desigur, astfel de discrepante sexuale pot sa apara si in cadrul relatiilor dintre doi parteneri de acelasi sex. Prin urmare, aici nu vorbim de o problema prezentata doar de unul dintre sexe- vorbim de o problema de relatie.

Ce poti face sa scapi de aceasta problema?

Cat priveste modul prin care te poti ocupa de aceasta problema, primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa te intrebi daca aceasta discrepanta sexuala este o problema noua sau una care exista de la inceput. Daca este vorba de primul caz (adica interesul lui fata de sex a inceput sa scada in timp), atunci este posibil sa vorbim de o problema medicala sau psihologica (probleme de sanatate, stres sau altele).

De exemplu, in cadrul cuplurilor heterosexuale, apetitul sexual scazut in randul barbatilor coincide in mod obisnuit cu o dificultate sexuala, cum ar fi de exemplu problemele de disfunctie erectila sau cele de ejaculare prematura. Prin urmare, daca apetitul sau sexual a inceput sa scada, ar putea sa fie necesar un tratament medical.

Prin comparatie, daca aceasta este o problema care a existat dintotdeauna in cadrul relatiei dintre voi, atunci cel mai probabil ca vorbim de un lucru complet diferit, care necesita o alta abordare. O posibilitate ar fi strategiile de auto ajutorare.

In cadrul unui nou studiu publicat in Jurnalul de Medicina Sexuala, femeile implicate in relatii pe termen lung au fost intrebate ce strategii au aplicat atunci cand dorinta lor sexuala a fost desincronizata fata de partenerul lor si cat de mult succes a avut strategia lor. Cea mai obisnuita strategie care a fost prezentata a fost cresterea nivelului de comunicare si cele mai multe femei care au aplicat aceasta strategie spun ca a functionat foarte bine.

O femeie care a spus ca aceasta strategie a functionat foarte bine a subliniat urmatoarele lucruri:

“Am separat asteptarile noastre privind viata noastra sexuala de viata sexuala in sine, am invatat sa apreciem ceea ce avem si sa ne respectam diferentele dintre noi- si, de asemenea, sa invatam ca acestea nu sunt niste judecati.”

Stiu ca ai spus ca comunicarea nu a ajutat in cazul tau si as vrea sa spun ca aceasta solutie nu a fost universal eficienta nici in cadrul acestui studiu. Prin urmare, ce altceva poate sa mai fie facut? Alte strategii de care alte participante la studiu au spus ca s-au dovedit a fi eficiente au fost programarea partidelor de sex, iesirile mai dese la intalniri cu partenerul si faptul ca au aratat mai multa afectiune unul fata de celalalt.

Din nefericire, majoritatea femeilor care au incercat aceste metode de auto ajutorare au spus ca aceste metode au fost utile doar pana la un anumit nivel sau ca aceste metode au functionat doar pentru o anumita perioada de timp.

Daca astfel de strategii nu functioneaza si in cazul tau…

Prin urmare, daca astfel de strategii nu functioneaza si in cazul tau, cel mai bun lucru pe care poti sa il faci ar fi probabil sa consultati un terapeut sexual impreuna, ca un cuplu. Un terapeut sexual va adina mai multe informatii despre tine, despre partenerul tau si despre relatia dintre voi, intr-o incercare de a descoperi sursa acestei discrepante sexuale si, in functie de circumstantele voastre unice, el probabil ca o sa va dea activitati ca “teme pentru acasa” si exercitii pentru cresterea nivelului de intimitate dintre voi.

Trebuie sa tii cont de faptul ca o discrepanta privind dorinta sexuala nu inseamna in mod neaparat sfarsitul relatiei dintre voi si sunt foarte multe lucruri care pot sa fie facute.

Totusi, daca ajungi sa apelezi la terapia sexuala, eu v-as recomanda sa faceti impreuna acest lucru pentru ca, pentru a rezolva mai eficient aceasta problema, ambii parteneri trebuie sa se implice si sa se dedice rezolvarii acestei probleme.

Marirea penisului, probleme de erectie si psihologie. Poti citi toate articolele scrise de mine pe acest site si imi poti scrie. Nu sunt interesata de "combinatii" si propuneri de intalniri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here