Your Cart

📞 Telefon: 0741 916 174

💬 Whatsapp: 0741 916 174

💯 DISCRET
prezervativ-utilizat

Sa vorbim despre sex si utilizarea prezervativului

Sa vorbim despre sex? Este o idee foarte buna, mai ales cand esti adolescent! Insa, acest articol este si despre sex si despre prezervative. Vom vedea, impreuna, care sunt avantajele acestora, cum functioneaza, dar si daca exista dezavantaje.

Totul va fi foarte clar la final, pentru orice adolescent care si-a inceput viata sexuala sau care are de gand sa faca asta in viitorul apropiat. Asadar, aseaza-te comod si citeste in continuare! Ceea ce vei afla, cu siguranta ca te va ajuta!

Prezervativele sunt fabricate, de obicei, din latex, si au rolul de a crea o bariera pentru prevenirea transmiterii de boli, dar si a sarcinilor nedorite. Prezervativele se folosesc atat pentru practicarea sexului vaginal, cat si pentru cel oral si anal.

Atunci cand doresti sa folosesti un prezervativ, trebuie sa stii ca este extrem de important sa deschizi ambalajul cu foarte mare grija, in asa fel incat sa nu se rupa si sa nu il mai poti folosi. Pentru ca, da, in aceasta situatie, va trebui sa il arunci si sa faci rost de altul!

Prezervativul va trebui rulat pe penisul aflat in erectie, inainte de patrunderea acestuia in interiorul vaginului. Ceea ce va face va fi sa opreasca sperma sa se imprastie in organismul partenerei si, in acest mod, veti fi amandoi protejati atat de sarcini, cat si de bolile cu transmitere sexuala.

Care sunt regulile pe care ar trebui sa le respecti atunci cand doresti sa folosesti un prezervativ?

oferte-durex-prezervative

Este foarte important ca, intai de toate, sa te uiti la data de expirare. Sa nu folosesti niciodata un prezervativ care si-a depasit valabilitatea, pentru ca nu mai este bun si nu te va mai ajuta cu nimic.

Atunci cand il deschizi, sa nu iti folosesti unghiile, dintii sau alte instrumente ascutite pentru ca exista riscul mare de a se rupe.

Este necesar sa tii prezervativul de partea de sus pentru a iesi aerul care exista in interior, urmand sa il rulezi pe penis. Aceasta actiune o poti face tu sau partenera.

In cazul in care doresti sa folosesti un lubrifiant suplimentar pentru a face insertia mai usoara, sa alegi intotdeauna un lubrifiant pe baza de apa si nu unul pe baza de ulei. De asemenea, este important sa faci asta inainte de initierea actului sexual.

Poate ca ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a folosi spermicide, pentru ca acestea sunt substante chimice care, in anumite cazuri, pot sa cauzeze alergii si iritatii.

Dupa ce ai ejaculat, este necesar sa tii prezervativul la baza penisului pentru a te asigura ca nu va aluneca in timp ce te retragi. Dupa ce ai facut asta, strange-l bine si arunca-l intotdeauna la gunoi.

De unde poti cumpara prezervative?

Prezervative de vanzare sunt la tot pasul! Fie ca alegi sa le iei din farmacii, dintr-un supermarket sau din mediul online, intotdeauna vei gasi o gama foarte larga de produse de unde vei putea alege pe acelea care sa raspunda nevoilor tale. In cazul in care tu nu te simti confortabil sa ceri de la farmacie, de exemplu, poate ca ar fi mai indicat sa te orientezi spre magazinele online. Este o varianta mult mai discreta si nu va stii nimeni ce este in pachetul pe care l-ai comandat!

Ce prezervative ar trebui sa iti iei?

Raspunsul este extrem de simplu: doar prezervative de calitate! Orienteaza-te spre cele fabricate de branduri cunoscute, cum ar fi Durex, de exemplu. Compania este recunoscuta pentru accentul pe care il pune pe calitate si pe satisfacerea nevoilor clientilor pe care ii are.

Ai sa vezi ca prezervativele se gasesc sub foarte multe denumiri, in functie de efectele pe care le au. Trebuie sa stii ca, indiferent de denumirea de pe ambalaj, scopul lor este acela de a te proteja pe tine, dar si pe partenera ta, de infectii si de sarcinile nedorite. Ca sunt colorate, parfumate, cu striatii sau fara, rolul lor este foarte bine conturat: preventie si protectie.

Cu siguranta, nu! Sunt foarte accesibile! Nu trebuie sa iti faci griji ca iti vor face gaura in buget. Le poti cumpara fie la bucata, fie la cutie, in care poti gasi cate 3, 10, 13 prezervative etc. Si, sa stii ca este mai bine sa dai o anumita suma de bani pe niste produse care au rolul de a preveni, decat sa te duci prin spitale, sa iti faci analize si tratamente diferite pentru boli pe care nu am sa le denumesc aici, dar de care, cu siguranta, ca ai auzit. Sa mai pomenesc de sarcini nedorite?

Cat de eficiente sunt prezervativele?

Atunci cand vorbim de bolile cu transmitere sexuala, sa stii ca virusii si bacteriile care provoaca aceste afectiuni, nu pot trece de bariera pe care o creeaza prezervativul, cu conditia sa fie asezat corect: sa ”  prezervativ-utilizat” tot penisul, pe toata lungimea sa. De asemenea, prezervativele au rolul de a reduce semnificativ sansa ca partenera sa ramana insarcinata.

prezervative-utilizate

Studiile arata ca daca 100 de femei au folosit prezervativele de fiecare data cand au intretinut relatii intime timp de un an de zile, numai doua ar ramane insarcinate. Daca nu au folosit corect prezervativul, se pot intampla si asemenea „accidente”. Deci, mare grija la modul de utilizare!

Hai sa vorbim putin despre bolile cu trasmitere sexuala!

Stiu ca nu este un subiect foarte placut, dar este necesar! Ti-am amintit mai sus ca exista virusi si bacterii care te pot imbolnavi si ca, daca vei folosi prezervativul, atat tu, cat si prietena ta, veti fi protejati. Foarte adevarat! Dar, pentru ca vreau sa te sperii putin, sa te conving sa iti faci o obisnuinta din a folosi prezervativul de fiecare data cand faci sex, am sa iti vorbesc de acesti „monstrii microscopici” care iti pot distruge viata. Astfel ca, am ales sa iti vorbesc de HIV.

Cred ca ai auzit de acest virus care se transmite atunci cand faci sex. Ce face? Pai, iti distruge sistemul imunitar. Organismul tau isi pierde capacitatea de a se apara de posibilele infectii. Si, odata ce ai preluat acest virus, nu ai sa mai scapi niciodata de el. In ultima faza a bolii se declanseaza si SIDA, si este si cea mai severa. Sistemul imunitar este atat de grav afectat incat, cei care au atins aceasta etapa, mai au de trait aproximativ trei ani.

Ce simt aceste persoane? Simt ca se sting, asta e cuvantul potrivit! Au tot felul de simptome cum ar fi transpiratii puternice, frisoane si febra, se simt extrem de slabiti si pierd foarte repede multe kg. Practic, viata se scurge din ei, la propriu. Finalul? Cred ca stii deja!

Cam asta ar fi unul dintre rezultatele nefolosirii prezervativului. Ele sunt foarte multe dar, am ales sa iti vorbesc, in linii mari, de acesta, pentru ca mi se pare cel mai cumplit dintre toate. Toate bolile cu transmitere sexuala iti pot distruge nu numai organismul, ci si viata sociala, relatiile pe care le ai cu familia, cu prietenii. Esti, oare, pregatit sa porti acest stigmat? Sa fii aratat cu degetul si sa fii cunoscut ca cel infectat cu HIV?

Cu siguranta, raspunsul tau este negativ. Cine isi doreste sa fie bolnav, sa renunte la sanatate, la bucuria de a trai si de a iubi? Nu crezi ca este mai bine sa ai intotdeauna la tine prezervative, sa inveti cum sa le pui corect si sa stai departe de toate aceste boli cumplite? Sa nu gandesti ca tie nu ti se poate intampla si ca esti una dintre acele persoane care s-au nascut sub o stea norocoasa! Lucrurile stau altfel in „lumea reala”, sa stii! Boala nu face discriminare, nu stie cine esti, ce calitati ai sau cum te cheama.

Daca nu te protejezi, te va lovi pe tine si pe partenera ta! Asadar, gandeste-te de cinci ori inainte de a initia un act intim si alege sa folosesti prezervativul. Am sa ma opresc aici cu povestea „de groaza” si am sa continui cu alte aspecte importante pe care vreau ca tu sa le cunosti despre prezervative.

prezervative-de-calitate

Exista riscuri cand vorbim de prezervative?

Da, exista si anumite riscuri! Care sunt acestea? Daca ele se deterioreaza, nu le mai poti folosi; in cazul in care sunt fisurate, rupte sau expirate. Sa ai grija sa nu le uiti prin buzunare prea mult timp, pentru ca acea actiune de frecare cu siguranta ca nu le face bine. De asemenea, sa nu le lasi expuse la temperaturi prea mari, pentru ca a lor calitate nu va mai fi aceeasi. Si, daca sunt expirate, stii ce ai de facut! Arunca-le si ia-ti altele!

Alte riscuri sunt legate de modul in care il folosesti si anume: nu pui si putin lubrifiant, pentru a preveni ruperea sau nu il tii inainte de a te retrage. Daca nu ai grija la aceste aspecte, exista riscul ca sperma sa ajunga in interiorul vaginului si chiar nu iti doresti asta! Ceea ce poti face pentru a stapani foarte bine manuirea prezervativului este sa „practici” cu o banana. Poti face si asta, nu te sfii!

Important este ca atunci cand esti impreuna cu partenera, sa fie totul ok si sa mearga „treaba ca la carte”, fara sa pierzi timpul sau sa te enervezi ca nu reusesti sa iti pui prezervativul si repede si bine! Poti ruga partenera sa te ajute, in cazul in care tu intampini dificultati in acest sens! Cu siguranta ca nu se va supara ci, dimpotriva, te va ajuta cu multa dragoste si atentie!

Sa vorbim de dezavantaje?

Daca ar fi, le-as mentiona! Multi dintre cei care folosesc prezervative au afrmat faptul ca nu se simt tocmai foarte bine atunci cand le utilizeaza, in sensul ca placerea nu ar mai fi aceeasi! Serios? Daca tu vei folosi un prezervativ de calitate, flexibil, subtire si cu striatii (astea sunt pentru ea), nu se poate ca placerea resimtita sa nu mai fie aceeasi. Daca te gandesti prea intens la aceasta informatie, este posibil sa te autosugestionezi si chiar sa nu te simti bine in timpul actului intim.

Tu ar trebui sa fii atent la partenera ta si la importanta momentului. Mintea ta sa se concentreze pe obtinerea placerii, nu pe lipsa ei! Unde va fi atentia ta, va fi si…satisfactia ta!

Sexul sigur este cel mai tare sex!

Toata lumea vrea sa experimenteze placerea intensa pe care ti-o ofera sexul! Este normal, pentru ca asa suntem construiti. Si nu e nimic rau in asta! Orice nevoie pe care o are organismul trebuie satisfacuta si respectata! Cand iti este foame, mananci! Cand iti este sete, bei apa si cand „simti dorinta”, ei bine, faci sex…responsabil! Fara griji ca te vei imbolnavi sau ca iti vei lasa prietena insarcinata.

Daca te gandesti ca tu, in clipa asta, esti sanatos, te intreb: cat de sigur esti de asta? Cand ti-ai facut ultima oara analizele ca sa vezi cum stai? Dar ea, cand si le-a facut? Sa stii ca nu este vorba de incredere aici! Tu esti fidel, asa este si ea, totul este bine si frumos din acest punct de vedere! Dar stiai ca este suficient sa te asezi pe colocul unui wc dintr-o toaleta publica si sa „te imbogatesti” cu o bacterie de care nici macar nu ai auzit vorbindu-se si, astfel, sa te imbolnavesti?

prezervativ-negru

Este foarte important sa iti faci analizele macar o data pe an ca sa vezi cum stai. Si acest aspect este valabil si pentru ea! Ca doar sunteti doi implicati in relatie, nu-i asa? Dar, cel mai important lucru este sa previi „donarea” de afectiuni de natura sexuala si sa folosesti prezervativul de fiecare data cand faci sex.

Asa vei demonstra ca tie chiar iti pasa, nu numai de tine, ci si de partenera ta! Si dragostea se vede intotdeauna in fapte, nu-i asa? Pentru ca, sa fim sinceri, nu e vorba niciodata numai de sex, mai ales la varsta adolescentei, cand misuna roiuri de fluturi in stomac. Asa ca, arata-ti afectiunea si respectul si foloseste prezervativul! Sa nu uiti niciodata ca sanatatea este cel mai de pret dar si, daca o vei respecta, si viata o sa te respecte pe tine!

One comment

  1. cina caplo

    very cool

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare gratuită

la orice comandă peste 300 lei

100% Discreție

colete discret ambalate

Calitate premium

produse de top, branduri de top

Asistență și consiliere

să alegi produsul potrivit