De ce barbatii au erectie puternica dimineata?

erectie-dimineata

De ce ma trezesc mereu cu pula sculata foarte tare? Este acesta un semn ca visez mult despre sex?

Foarte buna intrebare! Erectia de dimineata, cunoscuta ca si “tumescenta penila nocturna”, este un lucru perfect natural pentru toti barbatii  de toate varstele ( de fapt, se intampla inca din uter).

Ceea ce se intampla este faptul ca, pe timpul noptii, o serie de schimbari neurologice si hormonale  apar pe masura ce intram si iesim din somnul de tip REM. aceste schimbari duc la aparitia erectiilor, indiferent de ceea ce se intampla in visele noastre.

Sigur, visele sexy pot sa duca la excitare, dar barbatii vor avea in mod normal 3 sau 4 erectii in fiecare noapte, ca rezultat al ciclului lor de somn, indiferent de ceea ce viseaza. Acest lucru inseamna ca barbatii nu doar ca au o erectie de dimineata, dar au de asemenea si o erectie de ora 4 dimineata, o erectie de miezul noptii si tot asa.

Unii oameni de stiinta considera ca aceste erectii pot indeplini de fapt un rol biologic mai important, in ideea ca acestea ajuta la mentinerea unui penis mai sanatos. Mai clar, prin faptul ca aduce mai mult sange oxigenat la nivelul penisului, promoveaza sanatatea tesuturilor si, prin urmare, impiedica aparitia problemelor de disfunctie erectila. Prin urmare, atunci cand vezi ca ai o erectie de dimineata, ar trebui sa stii faptul ca corpul tau functioneaza perfect normal.

erectie-dimineata

In plus, este un lucru foarte putin cunoscut faptul ca si femeile au uneori “erectii de dimineata”. Da, ai citit cum trebuie. Se pare ca unele femei au parte de erectii ale clitorisului in timpul somnului.

Acest  lucru este probabil mai putin discutat, pentru ca erectiile clitorisului sunt mai putin evidente si, spre deosebire de erectia unui penis, probabil ca nu sunt la fel de enervante ca nevoia de dimineata de a urina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here