Cat de mult poate sa continue o persoana fara sa isi doreasca sex fizic ? Acea nevoie o sa se intoarca la un moment specific in viata acelei persoane?
Dorinta de natura sexuala este o problema complexa si care este determinata de un amestec de factori biologici, psihologici si de relatie. Combinatia acestor factori duce la unele suisuri si coborasuri la nivelul apetitului nostru sexual de-a lungul timpului, lucru care inseamna ca este perfect normal ca sa ai o dorinta sexuala foarte scazuta pentru o perioada de timp, care este urmata apoi de o alta perioada de timp care este caracterizata de o dorinta sexuala foarte puternica.
Printre numerosii factori care pot sa reduca cel putin temporar dorinta sexuala, se numara si:
- bolile medicale,
- conflictele din cadrul relatiei tale (inclusiv neintelegerile privind frecventa actelor sexuale),
- depresia si traumele din trecut sau abuzurile sexuale.
In unele cazuri, apetitul sexual isi va reveni de la sine in mod natural. De exemplu, este un lucru perfect normal ca apetitul tau sexual sa inceapa sa scada dupa un eveniment important din viata (pierderea locului de munca, divortul sau pierderea unei persoane apropiate), dar isi poate reveni dupa cateva saptamani sau chiar luni.
Daca apetitul tau sexual scazut persista pe o perioada de timp mai lunga de 6 luni si acest lucru devine o sa sursa de stres personal, atunci e posibil sa avem de a face cu un caz de tulburare de dorinta sexuala hipoactiva.Poate ar fi cazul sa discuti cu un medic si sa ceri un sfat cu privire la un supliment precum Tian Li sau Erecx M 16.
Primul criteriu pentru diagnosticarea acestei afectiuni este un apetit sexual foarte scazut sau chiar complet absent, in special in randul femeilor. De fapt, un studiu a scos la iveala faptul ca un numar de 33 de procentre dintre femei si 15 procente dintre barbati au avut de a face cu un apetit sexual foarte scazut timp de cateva luni in ultimul an.
Acest sindrom de apetit sexual scazut poate sa fie tratat prin intermediul terapiei sexuale; cu toate acestea, tipul de tratament care va fi recomandat va fi diferit in functie de cauza care se afla la baza probleme.
De exemplu, in cazul femeilor care au trecut de menopauza care au parte de o scadere a apetitului lor sexual datorita scaderii naturale a productiei lor de hormoni, suplimentele cu testosteron ar pute sa reprezinte cea mai buna optiune.
In mod alternativ, daca aceasta scadere a apetitului tau sexual este reprezentata de certurile cu un partener romantic, atunci terapia se poate baza pe stimularea intimitatii si comuncarii din cadrul relatiei.
Ce facem daca apetitul sexual este scazut?
Trebuie sa iei in considerare faptul ca, pentru ca sa fie pus un astfel de diagnostic, lipsa apetitului sexual trebuie sa reprezinte o problema pentru pentru persoana respectiva sau sa duca la aparitia unor tensiuni in cadrul relatiei.
Daca apetitul sexual al unei persoane este scazut, dar persoana respectiva nu se simte deranjata de acest lucru, atunci nu este nici o problema. Prin urmare, ceea ce conteaza cu adevarat este perceptia subiectiva a faptului ca ai putin apetit sexual.
In legatura cu acest punct, trebuie sa fie luat in considerare si faptul ca unii oameni sun asexuali si ei snu simt nevoia sa intretina relatii de natura sexuala pe parcursul vietii lorpersoanele care sunt asexuale pot sa aiba vieti perfect implinite si satisfacatoare, fara a cosnidera lipsa de sex ca fiind o sursa de stres personal. Prin urmare, asexualitatea nu ar trebui sa fie considerata ca fiind o anomalie care trebuie sa fie “remediata”. Oamenii de stiinta si cercetatorii din acest domeniu banuiesc fatul ca aproximativ 1% se identifica ca fiind asexuala.
Prin urmare, pentru a raspunde la intrebare, unii oameni pot sa stea linistiti timp de cateva saptamani sau chiar luni fara a isi dori sa faca sex. Daca lipsa ta de apetit sexual este o problema care iti provoaca stres, este posibil ca acesta sa se intoarca si se poate merita sa te consulti cu un terapeut sexual.
Abstinenta sexuala, o problema?
V-ati gandit vreodata la faptul ca in lume exista sute de mii de cupluri care fac sex foarte rar sau chiar deloc? De ce anume?
Abstinenta sexuala apare ca urmare a dogmelor religioase si filosofice, dar si ca urmare a imposibilitatii materiale de procurare a metodelor contraceptive. Totodata, lipsa interesului fata de sex este la fel de des intalnita ca si teama de rememorare a unor evenimente neplacute din trecut.
Altii prefera abstinenta considerand ca dragostea platonica este mult mai puternica si mai solida, dainuind mai mult timp. Totodata, absenta placerii din timpul actului sexual il face sa fie tot mai putin atragator in fata a milioane de cupluri. Asa ca, tot mai multi incearca sa se abtina pentru o anumita perioada de timp in asa fel incat sa poata sa isi comunice reciproc dorintele si fanteziile sau pentru ca dragostea sa fie mai pasionala.
Ce simte o femeie prin abstinenta?
Mai multa senzualitate si romantism.
Ce simte un barbat?
Pesemne o deschidere mai larga asupra respectului fata de relatia pe care o detine in prezent, intr-un cuvant mai multa dragoste fata de partenera.
Chiar daca pana aici abstinenta apare ca un lucru absolut necesar, nu intotdeauna aceasta ajuta partenerii de cuplu, avand uneori efecte destul de neplacute.
Asa ca, datorita acesteia o femeie se poate deregla din punct de vedere fizic si psihic in asa fel incat sa ajunga mult inainte de vreme la perioada de menopauza, fiind incercata desindromul menopauzei timpurii. Viata sexuala activa, dar si perioadele de graviditate ale femeii ajuta la reglarea hormonala a acesteia, mentinand-o fertila pentru o perioada cat mai lunga de timp, trecand poate de varsta de 45 de ani, fiind scutita de simptomele neplacute ale menopauzei timpurii.
Abstinenta sexuala pentru perioade mai lungi de timp poate provoca serioase probleme de natura depresiva, femeia fiind intr-o permanenta cautare a scopului sau pe pamant, dar si probleme hormonale ce pot cauza grave disfunctiuni ovariene, mamare sau ale uterului.
Si in randul persoanelor ce au facut promisiuni sfinte de natura religioasa de a practica abstinenta pot aparea acelasi gen de probleme, pana si infectiile cu transmitere sexuala. Daca va ganditi la cei care au facut promisiuni de a nu practica sexul vaginal, nu trebuie sa excludeti faptul ca acestia nu au practicat sexul oral sau anal. Iar riscurile sunt la fel de mari. Poate putin mai ridicate decat in cazul celor care nu au facut promisiuni de ordin religios intrucat cultul din care provin le poate nega dreptul de a apela la serviciile medicale sau la tratament.