Penisul este alcatuit din 3 tuburi: cate un tub de fiecare parte a penisului si un tub in partea de jos a penisului, care contine uretra si face legatura cu capul penisului (poti sa gasesti diagrame intr-o biblioteca, in manualele de anatomie umana).
Aceste tuburi se umplu cu sange in timpul unei erectii si se extind. Difera de la o persoana la alta cat de mult se vor extinde aceste tuburi. In cazul majoritatii oamenilor, penisul este de dimensiuni mai mici atunci cand este in stare flasca si devine de dimensiuni mai mari atunci cand ai o erectie. Un grup mic de barbati au penisurile cam de aceleasi dimensiuni atat in stare flasa, cat si in timpul erectiei. Lor doar li se intareste penisul in timpul unei erectii.
Aceste doua tuburi de pe partile laterale ale penisului (cunoscute ca “corpi cavernosi”) sunt acoperite cu tesut conjunctiv, care ataseaza penisul de ligamentele de suspendare, care mai departe ataseaza de abdomen sau de osul pubian. Nu stiu exact cum se ataseaza intre ele.
Atunci cand simti o mica umflatura sub piele pe la jumatatea penisului, probabil ca simti ligamentele acolo unde se ataseaza.
Langa vena dorsala din capul penisului, trece si vena dorsala. Principala problema cu dispozitivele de atasare in bucla (Ironman, JES Extender, Peni- Stretcher, Max Xtender si altele) este faptul ca acestea tind sa puna cea mai mare parte a presiunii pe capul penisului, acolo unde sunt cele mai multe sanse de a crea probleme cu venele sau cu nervii.
Tesutul spongios al penisului tau se extinde, de asemenea, si in corpul tau (daca nu ai incercat niciodata acest lucru, te poti juca in zona testiculelor tale data viitorare cand ai o erectie).
Despre preput
Preputul este destul de interesant, ca parte a penisului si functiilor pe care le are.
Eu am incercat sa imi fac o idee despre care sunt diferentele in zona de suprafata atunci cand am o erectie si atunci cand penisul meu e in stare flasca.
Am descoperit ca pielea aproape ca si-a triplat suprafata in timpul unei erectii.
Am inceput sa experimentez cu refacerea preputului inainte sa ma apuc de metodele de crestere a penisului si una dintre frustrarile pe care le aveam era faptul ca eram atat de mic, incat masurarea era un proces cam ciudat- imi facea penisul sa para ca un ciot mic. Acum, ca am cu 3 centimetri in plus cu care sa ma joc, procesul este unul mult mai usor.
Dar acest lucru ridica o intrebare foarte interesanta, pentru ca, in ciuda a cat de mult se poate intinde preputul, acesta se poate intinde totusi numai pe o anumita distanta.
Daca esti circumcis, astfel incat pielea ta sa fie complet trasa in timpul unei erectii, este posibil sa iti faci erectia sa fie mai puternica prin tragerea preputului?
Mai multe despre anatomia penisului
Penisul, organul barbatesc de copulare, se gaseste partial in afara corpului, partial in interior. Din punct de vedere anatomic, este alcatuit din doua parti, una in continuarea celeilalte: corpul sau partea exterioara, respectiv radacina sau partea interna. Atunci cand se afla in stare flasca, partea constituind corpul penisului privita in sectiune are o forma aproximativ rotunda, pe cand in stare erecta sectiunea se aseamana mai mult cu un triunghi cu colturile mult rotunjite.
Radacina penisului incepe in interiorul corpului cu un tesut numit corpul spongios sau corpul cavernos uretral. Acest tesut se extinde de-a lungul penisului pana la varf, unde se dilata formand capul penisului sau glandul. Prin centrul corpului spongios trece uretra, un canal comun pentru eliminarea urinei si spermei. Uretra se termina cu o deschizatura ingusta in varful glandului. De-a lungul corpului spongios, de o parte si de alta, se afla doi cilindri lungi de tesut erectil numiti corpii cavernosi. Acestia au un traseu continuu prin corpul penisului fiind situati lateral si deasupra corpului spongios si terminandu-se imediat inaintea glandului.
Baza glandului prezinta o margine proeminenta – corona. Locul de intalnire al coronei cu corpii cavernosi este cunoscut sub numele de “gatul penisului”. Corpii cavernosi inglobeaza spatii goale sau cavitati delimitate de pereti fini de tesut. Principalii constituenti ai tesutului sunt colagenul (o proteina fibroasa) si fibre musculare elastice. Corpii cavernosi mai sunt numiti si tesut erectil deoarece, in timpul excitatiei sexuale, acestia sunt extinsi de sangele ce umple spatiile goale interne. Sangele este temporar inchis in interiorul corpilor cavernosi prin contractia vaselor sanguine care in mod normal asigura evacuarea acestuia. Ca urmare a cresterii de presiune rezultate, penisul isi mareste volumul si se intareste, rezultand o erectie.
Corpul spongios este considerat de asemenea tesut erectil. Totusi, in timpul erectiei, corpul spongios nu se mareste la fel de mult ca si corpul cavernos si, in plus, acesta beneficiaza de o circulatie sanguina normala pe tot timpul erectiei.
Un strat circular de tesut elastic inconjoara corpii cavernosi si spongiosi. La randul sau acest tesut este acoperit de un strat fin de piele. Pielea, de obicei de culoare usor mai inchisa decat in restul corpului, este libera si pliata cand penisul se gaseste in stare flasca. Din dreptul coronei (marginii glandului), un pliu circular de piele (cunoscut sub numele de preput) se extinde in fata pentru a acoperi glandul. Un alt pliu de piele interior cunoscut sub numele de fren trece peste partea inferioara a glandului inserandu-se pe acesta intr-un punct imediat inferior deschiderii uretrei. In mod normal, preputul poate fi tras inapoi, pentru a expune glandul.
Haideti sa vedem cateva din istoria penisului
Penisul
In primele timpuri, penisul era extrem de discret reprezentat, pentru ca oamenii preistorici erau fascinati de sarcina si de nastere. Prima divinitate va fi, asadar, zeita-mama. Mai apoi, rolul barbatului in procesul de procreere va fi din ce in ce mai bine reprezentat: sexul este cel care aduce samanta in burta femeii, penisul va fi elogiat.
Picturile murale preistorice si obiectele sculptate in acea epoca (in urma cu 30.000 ani i.Hr) ne infatiseaza o epoca in care reprezentarile vulvelor feminine incep a fi concurate de cele ale unor membre in erectie. Egiptenii incurajeaza cultul sexului barbatesc si fecundarea lui Osiris, zeul simbolizat printr-un penis disproportionat. Vechii evrei si-au abandonat destul de greu cultele falice pe care stramosii lor le-au practicat alaturi de toate civilizatiile din Extremul Orient: indepartandu-se de Moise, acestia incep sa-si faureasca din nou obiecte din aur in forma de sex, denumite olisbos, pentru crearea placerii. „Ti-ai luat pana si minunatele tale poboade de aur si de argint, pe cari ti le dadusem, si ti-ai facut niste chipuri de barbati, cu care ai curvit.” (Ezechiel, 16, 17)
Membrul in erectie, prezent peste tot
Grecii s-au dovedit adepti inflacarati ai cultului falic: obiectele lor de ceramica sunt acoperite cu picturi reprezentand membre in erectie spre care se intind mainile si gurile femeilor sau ale barbatilor, ale bacantelor (zeite ale lui Dyonisos, aflate mereu in transa), ale satirilor (semizei cu corp de om si picioare de tap), preocupati sa penetreze nimfe sau care penetreaza corpuri in toate pozitiile posibile. Picturile mai infatiseaza si obiecte sculptate in forma de penis, avand toate marimile (cateodata chiar enorme, reprezentand membre de inaltimea unui om) care inconjoara diferite personaje aflandu-se la dispozitia acestora atat pentru ceremoniile de cult, procesiuni sau ofrande, cat si pentru crearea placerii personale. Sexul barbatesc este reprezentat peste tot, atat in viata de zi cu zi, cat si in timpul unor ceremonii.
Romanii vor pastra acest cult falic, prin zeul lor binecunoscut, Priop, reprezentat cu un sex extrem de generos, intr-o erectie continua: imaginea lui se afla peste tot; statui servind drept borne in gradini, statuete amplasate in casa, lampi, obiecte de ceramica, cupe, amulete, clopotele din piatra, din argila, din metal, din email, din ceramica… Bijuteriile prefera si ele acelasi motiv redus la un singur penis in erectie care cuprinde toata gama accesoriilor: cercei, coliere, agrafe, pandantive, inele, amulete… Pe strada, batantele portilor sau sagetilor care indica directia sunt reprezentate tot de membre. Falusul este, intr-adevar, peste tot.
Acest cult falic al fecunditatii reprezentat de penisul in erectie, se regaseste in toate civilizatiile si in toate epocile, de la ceramica sugestiva din Peru pana la stampele japoneze, trecand prin statuile erotice din mormintele malgasilor, statuile din templele indiene sau ilustratiile dintr-o seama de tratate chinezesti. Peste tot exista pietre inaltate care fac obiectul pelerinajului pentru acele femei doritoare sa aiba un copil si care vin sa imbratiseze sau sa mangaie simbolul falic sau umflatura statuii reprezentandu-l pe zeul care vindeca sterilitatea. In anumite colturi ale Europei inca mai exista sarbatori si ceremonii in cursul carora sunt prezentate painisoate sau alte obiecte impletite, in forma de sex.
De la inventia slitului la Viagra
Oamenii au cautat sa evidentieze sexul barbatesc. La popoarele care stateau in pielea goala, sexul moale, ne-erectil, neavantajos, este introdus in niste teci peniene mult mai voluminoase care bineinteles ca atrag privirile. In Europa Evului Mediu este inventat slitul, care mai intai este o bucata de stofa foarte colorata, adesea umpluta cu calti, care semnaleaza organul ascuns a carui prezenta nu mai poate fi astfel ignorata.
In secolul al XIX-lea, devine ilara mania de a vedea falusuri in toate obiectele indreptate in sus, ceea ce il face pe Freud sa-si creeze vestita teorie referitoare la omniprezenta falusului si la legatura pe care acesta o are cu puterea masculina. In secolul XX ne aflam tot sub incidenta triumfului falic, potrivit caruia membrul da barbatia. Si totusi, romanii stiau ca testiculele erau cele care conditionau fecunditatea, de aceea romanele bogate isi castrau frumosii sclavi pentru a putea avea raporturi sexuale cu ei fara a ramane insarcinate.
Astazi, in ciuda tuturor cunostintelor dobandite in ceea ce priveste sistemul hormonal si cel genetic, pentru a deosebi sexul unui copil in cazul ambiguitatii sexuale, ne izbim de acelasi organ: acesta (sexul) este dat de prezenta sau absenta unui penis suficient de lung pentru a putea fi deosebit de un clitoris.
Din punct de vedere istoric, penisul a invins vulva, acesta ramanand in plan secundar. Recenta evolutie a conditiei feminine spre egalitatea sexelor il va repune la locul lui ca fiind unul din elementele placerii sexuale si ale fecundatiei, roluri pe care trebuie sa le imparta cu opusul sau feminin. Noile medicamente folosite in tulburarile de erectie risca sa-i dea insa o prea mare incredere in fortele proprii, inlaturand teama unei „slabiciuni” sau a vreunui „rateu” si intarindu-i astfel increderea in puterea sa unica de dominatie.