Your Cart

📞 Telefon: 0741 916 174

💬 Whatsapp: 0741 916 174

💯 DISCRET
disfunctie-penis-marime

Tulburarea dismorfica a penisului: atunci cand grijile privind dimensiunile penisului incept sa scape de sub control

Penisul tinde sa fie cea mai obisnuita parte a corpului de care barbatii nu se simt satisfacuti si pe care isi doresc sa il poata schimba. Poti lua in considerare acest lucru: un studiu online, la care au participat peste 25000 de barbati, a scos la iveala faptul ca aproape jumatate dintre participanti nu erau fericiti cu dimensiunile lor actuale, cu 45% care isi doreau sa fie mai mari si cu 0,2% care isi doreau sa aiba dimensiuni mai mari.

Info: vezi care e dimensiunea medie a penisului in Romania

Prin urmare, printre barbatii care nu erau multumiti de penisurile lor, exista o dorinta aproape universala ca penisurile lor sa fie mai mari. Cu toate acestea, atunci cand analizam masuratorile penisurilor ale barbatilor care considera ca nu sunt destul de mari, foarte putini dintre ei chiar au penisuri de mici dimensiuni- marea majoritate a barbatilor se incadreaza in gama normala.

Cu alte cuvinte, aproape toti barbatii care considera ca penisul lor este prea mic au, de fapt, un penis de dimensiuni perfect normale.

Anxietate din cauza unui penis „prea mic”?

Nivelul de anxietate in privinta penisului de care sufera barbatii cu siguranta poate sa varieze mult, dar in cazul unor barbati lucrurile scapa de sub control si ajunge in punctul in care devine o preocupare obsesiva care le poate afecta calitatea vietii. Lucrul despre care vorbim aici sunt barbatii cu o afectiune care a primit numele de “tulburare dismorfica a penisului”.

disfunctie-penis-marime Tulburarea dismorfica a penisului nu este un diagnostic in sine in MSD (Manualul de statistitca si de diagnostic pe care o folosesc psihiatrii si psihologii pentru a diagnostica afectiunile mentale). In schimb, poate sa fie considerat un sub tip al tulburarii dismorfice a corpului care se concentreaza exclusiv asupra penisului.

Tulburarea dismorfica a corpului este o afectiune prin care pacientii au o convingere persistenta si stresanta ca au un defect fizic major care, in realitate, este foarte mic sau chiar poate sa fie dificil de observat de catre altii.

Cum aflam daca avem tulburare dismorfica a penisului?

Identificarea si intelegerea mai profunda a tulburarii dismorfice a penisului este un tel important pentru medicii psihiatri si pentru psihologi, pentru ca o astfel de tulburare poate sa aiba unele consecinte foarte periculoase. De exemplu, s-a descoperit o legatura intre tulburarea dismorfica a corpului si cresterea numarului de ganduri despre suicid si de tentative de suicid.

In plus, tulburarea de dismorfie a corpului este asociata cu cautarea de diferite tratamente cosmetice repetate pentru un anumit defect perceput, lucru care uneori are consecinte dezastruoase (de exemplu, o persoana aflata intr-o astfel de situatie poate continua sa faca o operatie dupa alta fara a fi vreodata fericit in privinta rezultatelor pe care le obtine  si, in unele cazuri, aceste interventii chirurgicale pot sa faca ca defectul sa aiba un aspect si mai urat).

Cum putem scapa de aceasta tulburare?

Aceasta grija este cu adevarat semnificativa in cazul persoanelor care sufera de tulburarea dismorfica a penisului, luand in considerare faptul ca majoritatea interventiilor chirurgicale de crestere a penisului in dimensiuni au ramas la nivel experimental. De fapt, astfel de tratamente sunt considerate a fi foarte riscante si nu este un lucru neobisnuit sa mai apare cate o stire despre barbati care au ramas cu diformitati in urma efectuarii unei operatii de crestere a peniului in dimensiuni.

Prin urmare, cei care sufera de aceasta tulburare  si care cauta un tratament chirurgical pot sa ajunga sa se simta si mai prost ca inainte in privinta acestei probleme.

penis-in-oglinda

Prin urmare, ce inseamna sa suferi de tulburarea dismorfica a penisului? Un studiu publicat mai devreme in acest an in Arhivele de Comportament Sexual a creat un mod prin care pot sa fie identificate cele mai extreme cazuri de anxietate in privinta penisului. Cele 9 intrebari din cadrul acestui test a inclus urmatoarele, fiecare fiind notata pe o scara de 9 puncte, variind de la “deloc si niciodata” pana la “mereu, intr-un mod extrem”:

  1. In ce masura consideri ca dimensiunea sau aspectul penisului tau este defect sau neatragator?
  2. In ce masura consideri ca dimensiunea sau aspectul penisului tau iti provoaca o stare de stres?
  3. Cat de des se intampla ca dimensiunea sau aspectul penisului tau te face sa eviti anumite activitati sau situatii ?
  4. In ce masura gandirea la dimensiunea sau aspectul penisului tau te preocupa in momentul actual? Acest lucru se intampla daca te gandesti prea mult pe acest subiect si daca iti este greu sa te opresti din a te gandi la acesta.
  5. Daca ai o partenera regulata, in ce masura grijile privind dimensiunea sau aspectul penisului tau au un efect asupra unei relatii sexuale existente? (de exemplu, de placerea oferita de sex sau frecventa activitatii sexuale). Daca nu ai o partenera regulata, in ce masura grijile tale privind penisul tau te impiedica sa dezvolti o relatie sexuala?
  6. Cat de mult grijile tale privind dimensiunile sau aspectul penisului tau isi pun amprenta asupra capacitatii tale de a munci sau de a invata?
  7. In ce masura consideri ca grijile tale privind dimensiunea sau aspectul penisului iti afecteaza viata sociala ?
  8. In ce masura grija ta privind dimensiunea sau aspectul penisului tau iti afecteaza activitatile de relaxare ? (de exemplu, atunci cand esti intr-o camera publica de schimbare).
  9. In ce masura consideri ca dimensiunile sau aspectul penisului tau este cel mai important aspect al tau?
Cercetatorii au adaptat aceasta scara la trei grupuri de barbati:

Cei care sufereau de aceasta tulburare, cei care aveau anxietate de penis mic, dar nu aveau aceasta tulburare si cei care nu isi faceau nici o grija privind penisul lor. Cei care aveau tulburare au obtinut cele mai mari scoruri in acest test, cei cu anxietate erau undeva la mijloc si cei care nu isi faceau nici o grija aveau cel mai mic punctaj. Prin urmare, scara a reusit sa faca diferenta dintre aceste trei grupuri.

In cazul majoritatii indivizilor din grupul de barbati care sufera de aceasta tulburare, scorul lor total pentru aceste 9 intrebari a fost de peste 40. Cu alte cuvinte, cei care se gasesc ca raspunsurile oferite trec de jumatate sunt mai predispusi sa sufere de aceasta tulburare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare gratuită

la orice comandă peste 300 lei

100% Discreție

colete discret ambalate

Calitate premium

produse de top, branduri de top

Asistență și consiliere

să alegi produsul potrivit