Cum poti sa iti dai seama daca o femeie este virgina?

vagin-virgina

Atunci cand un cuplu face sex pentru prima data, este posibil sa iti dai seama daca o femeie este virgina?

Toate femeile au un himen care se rupe si sangereaza in timpul primei partide de sex?

Ma bucur pentru faptul ca mi-ai pus o astfel de intrebare, pentru ca exista foarte multe mituri si conceptii gresite despre ceea ce se intampla atunci cand o femeie face pentru prima data sex vaginal.

Hai sa incepem cu himenul, unul dintre cele mai gresit intelese aspecte ale anatomiei si virginitatii feminine. Himenul este o portiune de tesut care acopera partial deschiderea vaginala (cunoscuta, de asemenea, ca si introitus). Dimensiunea si aspectul unui himen poate sa varieze foarte mult de la o femeie la alta.

De fapt, in cadrul unui articol pe care l-am citit, sunt descrise pana la 7 tipuri de himen. De exemplu, unele au un aspect rotunjit, cu o deschidere in centru (un himen anular). In cazul altora, o bucata subtire de tesut trece prin mijlocul deschiderii himenului, impartindu-l in doua (un himen septat).

vagin-virgina

Unele himene pot sa aiba mai multe gauri mici (un himen cribiform) si, in unele cazuri foarte rare, nu exista deloc o gaura (un himen imperforat). Daca nu exista nici o gaura in himen, acest lucru trebuie sa fie corectat pe cale chirurgicala, pentru ca sangele menstrual nu va putea sa iasa deloc din corp.

Himenul poate sa ramana sau nu intact

Himenul poate sa ramana sau nu intact pana atunci cand o femeie face sex vaginal pentru prima data. Himenele pot sa se uzeze din mai multe motive, printre care se numara si masturbarea si activitatile sportive intense.

Faptul ca unele himene sunt mai subtiri joace, de asmenea, un rol foarte important. Pot sa iei in considerare acest lucru: in cadrul unui studiu in care au fost efectuate asupra himenului unor femei virgine, medicii au fost siguri de faptul ca himenul este intact in doar 57% din cazuri- prin urmare, in cazul unor femei, himenul lor nu este vizibil, desi ele nu ai facut sex niciodata.

Sangerarea unei virgine nu este obligatorie

Cat priveste sangerarea, exista o conceptie gresita si larg raspandita ca prima partida de sex a unei femei va impliva mereu o cantitate serioasa de sange datorita ruperii himenului.

Aceasta conceptie este atat de raspandita, incat in unele tari din Africa si din Orientul Mijlociu, dar nici Romania nu face exceptie, unde se asteapta ca femeile sa arate un cearceaf plin de sange in ziua nuntii lor si, in caz contrar, vor aduce rusine si dezonoare asupra familiilor lor si asupra lor insele.

Cu toate acestea, nu toate femeile o sa sangereze prima data cand fac sex. Ca o dovada a acestui lucru, in cadrul unui mic studiu efectuat asupra femeilor, 63% dintre femei au declarat ca ele nu au sangerat atunci cand au facut sex pentru prima data.

Lucrul de care trebuie sa tinem cont aici este faptul ca este perfect posibil ca o femeie care are un himen sa nu sangereze deloc (asa cum am mentionat, unele himene sunt mai flexibile ca altele), asa cum este posibil ca o femeie ce nu are un himen sa sangereze dupa o partida de sex (sangerarea poate sa apara ca rezultat al unei partide mai dure de sex sau datorita unei varietati de afectiuni medicale). De aceea, este de preferat (pentru domnisoare cel putin) ca primul contact sexual sa nu fie cu un partener care are un penis foarte mare.

Cum mint femeile ca sunt virgine?

Mai pe scurt, in ciuda a ceea ce cred oamenii in general, nu exista in mod neaparat unele semne fizice care sa indice daca o femeie este virgina sau nu.

In ciuda acestui lucru, un numar mare de femei din jurul lumii fac tot posibilul pentru ca himenul lor sa fie refacut pe cale chirurgicala (revirginizare), cu unele femei care ajung sa introduca capsule cu sange fals in vagin pentru a isi demonstra virginitatea.

Cu toate acestea, poate ca a venit si impul sa abandom aceste idei gresite despre ceea ce ar trebui sa se intample in timpul primei partide de sex, dar si notiunea sexista ca valoarea sau importanta unei femei este definita de capacitatea ei de a dovedi sau nu faptul ca este virgina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here