Diferente intre rase privind dimensiunile penisului?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le-am intalnit in ultimii ani. Din nefericire, este o intrebare la care este foarte dificil sa raspunzi cu orice grad de siguranta.

Asa cum am mai discutat si in alte articole anterioare, studiile privind dimensiunile penisului sunt in mod normal pline de anumite probleme. In primul rand, diferitele metode de colectare a datelor pot sa duca la unele concluzii foarte diferite. De exemplu, cine face masuratorile necesare: participantul la studiu sau un cercetator pregatit?

In afara de acest lucru, dar probabil ca este vorba si de un puternic efect de selectie in cadrul unor studii privind un subiect atat de sensibil (de exemplu, poate ca doar barbatii care se simt comfortabil in privinta dimensiunilor propriului penis vor alege sa participe la un asemenea studiu). Drept rezultat, avem nevoie sa fim foarte atenti cu majoritatea studiilor care sunt efectuate la acest capitol.

penis-dmensiune-in-functie-de-rasa

Acestea fiind spuse, datele existente deja sugereaza faptul ca chiar ar putea sa existe unele diferente in functie de rasa atunci cand vine vorba de dimensiunile penisului si acele diferente par sa coincida cu stereotipurile populare.

In mod mai specific, cateva studii au descoperit faptul ca barbatii de origine africana tind sa aiba cele mai lungi penisuri, in timp ce barbatii de origine asiatica tind sa aiba cele mai mici penisuri ca dimensiuni. Barbatii din Europa, America de nord si Australia tind sa se afle undeva la mijloc.

Unele cercetari sugereaza teoria ca este vorba de o baza evolutionara pentru diferentele in functie de rasa atunci cand vine vorba de dimensiunile penisului, cum ar fi faptul ca evolutia a selectat barbatii cu organe genitale mai mari in mediile in care era o competitie mai mare pentru partenerele sexuale.

Desigur, nu toata lumea crede aceasta teorie si este foarte dificil sa se faca un test adecvat, mai ales daca iei in considerare dificultatile mentionate anterior  in crearea unor studii de incredere privind dimensiunile penisurilor (majoritatea studiilor din acest capitol constau din date auto raportate colectate in mediul online si in care se afla foarte multe exagerari).

Exista, de asemenea, o lipsa de date istorice privind dimensiunile penisului care ne-ar permite sa vedem cum s-au schimbat dimensiunile penisurilor de-a lungul timpului in diferite culturi si societati. Prin urmare, ideea de diferente in functie de rasa atunci cand vine vorba de dimensiunile penisurilor ramane una foarte controversata.

Desi datele care sunt disponibile par sa sugereze ca ar putea sa existe un sambure de adevar in toata aceasta poveste, totul este de departe a fi o problema rezolvata intre cercetatorii din domeniul sexualitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here