Your Cart

📞 Telefon: 0741 916 174

💬 Whatsapp: 0741 916 174

💯 DISCRET
marirea-penisului

Faloplastie: Riscuri Reale si Complicatii Care Pot Sa Apara. Merita?!

Importanta educarii pacientilor in privinta riscurilor si complicatiilor prezentate de faloplastie nu pot sa fie subliniate indeajuns. In timp ce toate interventiile chirurgicale prezinta anumite riscuri, faloplastia cu siguranta se poate prezenta ca fiind o interventie plina atat de recompense mari, dar si de riscuri pe masura.

Tehnicile s-au imbunatatit in mod drastic de la efectuarea primei operatii in anul 1946, ducand la o scadere generala a riscurilor, dar faloplastia tot ramane o provocare din punct de vedere tehnic. Cu toate acestea, o recenzie a 29 de studii academice a scos la iveala o rata uimitor de mare de satisfactie in randul pacientilor si o rata de 95% in cazul barbatilor transsexuali care au apelat la faloplastie sau uretroplastie.

Aici iti sunt prezentate unele lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de riscurile si de complicatiile prezentate de faloplastie: marirea-penisului

 • Diferitele metode chirurgicale ale faloplastiei prezinta diferite riscuri si nivele de complexitate
 • Chirurgii o sa prezinte diferite rate de complicatii
 • Ratele de aparitie a complicatiilor pot sa fie prezentate de catre medicul chirurg sau publicate in diferite jurnale academice. Statisticile auto prezentate pot sa fie mai putin precise

Printre riscurile generale de operatie, se numara: infectia, sangerarea, daunele produse asupra tesuturilor din zona sau senzatia de durere

Complicatii mai mult sau mai putin obisnuite ale faloplastiei

 • Complicatii ale uretrei
 • Aparitia unor rani
 • Dureri sau sangerari pelvice
 • Rani rectale sau ale vezicii
 • Lipsa oricarei senzatii
 • Nevoie de lunga durata de drenare
 • Necroza partiala
 • Lipsa satisfactiei in privinta dimensiunilor sau formei penisului
 • Nevoia altor interventii pe viitor

https://marirea-penisului.net/creme-si-geluri/spray-dominator-ingrosare-penis/

Riscuri asociate cu faloplastia:

 • Aparitia ranilor
 • Scaderea mobilitatii
 • Hematoame
 • Senzatie de durere
 • Scaderea senzatiilor
 • Cicatrizare in exces
 • Hipergranulare, incetinirea procesului de vindecare a ranilor si cresterea riscului de infectii
 • Adeziuni: o portiune de tesut cicatrizat care uneste doua portiuni de tesut

Complicatii dupa o faloplastie

Complicatiile la nivelul uretrei sunt destul de obisnuite in cazurile de faloplastie in care este efectuata alungirea uretrei. Fistula urinara este o deschidere in uretra care provoaca scurgerea urinei. Este greu de efectuat o estimare precisa a riscului de fistule, dar acestea pot sa varieze de la o procedura la alta:

 • Clapele abdominale suprapubice au o rata mare de fistule, de 55%
 • Faloplastia radiala a antebratului are o rata de fistule care radiaza de la 22 pana la 68%
 • Faloplastia prelaminata musculocutanata: are o rata de fistule care variaza de la 22 pana la 68%
 • In mod suprinzator, faloplastia anterioara laterala a coapsei are cel mai mic risc de fistule, de sub 10%

faloplastie

Un studiu mai recent publicat in luna iulie 2017 a comparat complicatiile uretrale in cazul pacientilor care au avut fie faloplastie radiala a antebratului, sau faloplastie anterolaterala a coapsei. Printre alte potentiale complicatii urinare care apar in primele zile de dupa efectuarea interventiei chirurgicale, se numara si: moartea partiala sau totala a tesutului folosit pentru a crea noua uretra, un cateter blocat, spasme ale vezicii urinare si infectii ale tractului urinar.

 • Infectarea plagii: si poate sa fie de natura bacteriana, fungica sau ambele. Antibioticele si medicamentele anti fungice sunt foarte eficiente in tratarea acestei probleme.
 • Desfacerea ranii: apare in mod obisnuit in locurile unde se intalnesc mai multe incizii, cum ar fi de exemplu baza penisului. Majoritatea complicatiilor provocate de desfacerea ranii pot sa fie tratate prin ingrijirea locala a ranii, dar problemele mai serioase pot sa necesite o interventie chirurgicala pentru a inchide rana.
 • Hematoame: pot sa apara si deseori sunt tratate prin drenare, desi unele ar putea sa aiba nevoiede drenaj chirurgical
 • Ranile la nivelul vezicii sau al rectului: sunt complicatii care apar foarte rar, dar care sunt foarte grave. Ranile la nivelul vezicii sau al peretilor rectali pot sa apara in timpul interventiei de vaginectomie care este efectuata in cadrul faloplastiei. Detectarea din timp este foarte importanta, pe masura ce aceasta problema poate sa fie reparata inca din timpul operatiei.Daca nu, pacientul ar putea sa dezvolte simptome de septicemie si necesita interventie chirurgicala. In unele cazuri,pot sa fie necesare mai multe interventii chirurgicale, pentru indepartarea fistulelor de pe vezica sau a celor rectale.
 • Necroza partiala este destul de rara, cu o rata de cel mult 18% si apare in mod normal in primele 72 de ore de la efectuarea interventiei chirurgicale. Depistarea si tratarea din timp sunt foarte importante.

Info: citeste comentariile baietilor despre Titan Gel

Complicatiile pe termen lung

Strictura uretrei reprezinta ingustarea noii uretre, cauzata de tesutul cicatrizat sau de cresterea firelor de par in uretra. Stricturile se formeaza in termen de 6 pana la 12 luni in urma interventiei chirurgicale. Printre simptome, se numara, un jet urinar slab, probleme de urinare, sau chiar lipsa completa a capacitatii de a urina. Daca nu este urmat tratamentul chirurgical, este posibil ca pacientul sa aiba probleme.

Incontinenta urinara sau scurgerile apar in cazul a aproximativ 79% dintre pacientii cu faloplastie.

Contractura ranii, care duc la distorsiunea tesuturilor din jur si la aparitia defectelor de contur.

Cicatricile se pot intinde, sa devina rosii si iesite in evidenta (hipertrofice) sau sa creasca mai mult decat dimensiunile lor originale (keloide).

Riscurile asociate cu implanturile de penis sau cele testiculare.

Infectiile sunt cea mai obisnuita complicatie in cazul implanturilor. Daca un implant se infecteaza, in mod nromal trebuie sa fie indepartat. Inlocuirea poate sa fie facuta dupa 6 luni.

Eroziunea apare atunci cand implanturile trec prin piele. Indepartarea chirurgicala este absolut necesara daca se intampla acest lucru.

Pierderea sau deplasarea implanturilor testiculare apar la o rata de 2 pana la 30% si poate sa creasca riscul de a suferi de complicatii ale uretrei.

Daca acest lucru incepe sa sune ca si cum este plin de probleme, aici este prezentat totusi un lucru bun: barbatii trans au o rata mai mica de complicatii decat barbatii cis gender. Cercetatorii din Norfolk, Virginia, au comparat rezultatele faloplastiei cu analiza de date a pacientilor transgender (53%) cu pacientii non transgender (47%), care au facut faloplastie la clinicile lor intre anii 1983 si 2015. Rezultatele acestei comparatii au aratat ca cei din grupul transgender au avut parte de o rata mai mica de complicatii fata de cei din grupul non transgender (45 de procente fata de 63 de procente, respectiv). Partea mai putin avantajoasa? Pacientii transgender au avut o rata mai mare de stricturi uretrale fata de pacientii non transgender (56 de procente fata de 30 de procente).

Update

Rezultatele in urma faloplastiei: pacientii transgender si procedurile multiple la uretra au o rata mai mare de complicatii? Acest studiu a ajuns la concluzia ca pacientii cis male cu faloplastie au avut mai putine complicatii la nivelul uretrei fata de pacientii transgender. In timp ce lista de riscuri si de potentiale complicatii ale faloplastiei poate sa para descurajatoare, cateva studii au scos la iveala rate mari de satisfactie in randul barbatilor trans. Atunci cand apar complicatiile, acestea pot sa fie ingrijite de catre medicul chirurg original sau de catre un urolog de reconstructie sau un medic de chirurgie plastica, care sa aiba experienta cu complicatiile faloplastiei si chirurgia reparatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare gratuită

la orice comandă peste 300 lei

100% Discreție

colete discret ambalate

Calitate premium

produse de top, branduri de top

Asistență și consiliere

să alegi produsul potrivit