Sa intelegem orgasmul feminin

sex si orgasm

Orgasmele nu sunt foarte bine studiate, dar sunt unele lucruri de baza care ne pot ajuta sa intelegem diversitatea acestora. Fie ca este vorba de o criza a varstei de mijloc sau nu, este destul de benefic sa afli cat mai multe informatii despre orgasmul feminin.

Orgasmele sunt la fel de diverse ca si insesi femeile

Orgasmele nu sunt foarte bine studiate, dar sunt unele lucruri de baza care ne pot ajuta sa intelegem diversitatea acestora. Fie ca este vorba de o criza a varstei de mijloc sau nu, este destul de benefic sa afli cat mai multe informatii despre orgasmul feminin.

Anorgasmie este o tulburare foarte putin studiata si care a fost definita ca fiind incapacitatea de a avea un orgasm si apare la aproximativ 10% dintre femei. In timp ce acest lucru ar putea sa insemne ca o femeie nu a avut niciodata un orgasm, ar mai putea insemna si ca o femeie nu a mai avut un orgasm in ultima perioada.

Orgasmele produse de relatiile sexuale

sex si orgasmDintre femeile care pot avea un orgasm, aparent doar o treime dintre acestea pot avea un orgasm in urma relatiilor sexuale vaginale.

Orgasmele produse de relatiile sexuale si de stimularea clitorisului. Si mai mult de atat, dintre femeile care pot avea un orgasm in urma relatiilor sexuale vaginale, o alta treime necesita si un anumit grad de stimulare manuala.

Nota: ia aminte la faptul ca nu este necesar sa ai un penis foarte mare pentru a duce o femeie la orgasm. Citeste articolul despre punctul G inainte de a incepe sa rasfoiesti sectiuea cu metode pentru marirea penisului.

Stimulare clitoridiana

Si mai mult de atat, dintre femeile care pot experimenta un orgasm, o pot face in urma stimularii manuale sau numai in anumite circumstante specifice.

Sexul si preludiul

Daca un barbat petrece 21 de minute sau mai mult in preludiu, atunci o femeie are mai multe sanse sa obtina un orgasm, cu pana la 90% dintre femei avand in cele din urma un orgasm. Desi variaza in functie de femeie, pentru ca unele femei ar putea avea nevoie de doar un minut, in timp ce altele ar putea avea nevoie de mai mult de o ora.

Stimularea sanilor: O femeie din 100 poate ajunge la orgasm in urma unei simple stimulari a sanilor.

Varsta si orgasmele

Aparent, orgasmele devin mai bune odata cu varsta si, de asemenea, devine mai usor ca femeile sa ajunga la un orgasm. Femeile isi cunosc mai bine corpul, au mai multa incredere in sine si mai multa experienta.

Punctul G si locatia acestuia ( sau existenta lui)

Un subiect foarte putin studiat, dar e clar ca anumite zone ale organelor genitale feminine au o densitate mai mare de terminatii nervoase, ceea ce ne duce cu gandul la existenta Punctului G si gasirea acestuia poate face o femeie sa ajunga mai repede la orgasm. Desi locatiile aparente ale Punctului G variaza si inca este un subiect de discutie, unii oameni spun ca exista, iar altii ii neaga existenta. Unii considera ca se afla pe peretele superior al vaginului si are o textura mai diferita decat tesuturile din jur.

Femei mai aventuroase

Femeile care prefera lucrurile mai neobisnuite si varietatea in sex au mai multe sanse sa ajunga la un orgasm. Pozitia variabila, tipurile de sex si alti factori influenteaza probabilitatea de a ajunge la un orgasm.

Intimitatea si relatiile sexuale

Increderea si intimitatea de care femeile au parte in relatiile pe termen lung pot imbunatati implinirea sexuala si frecventa orgasmelor. De asemenea, femeile care au mai multa incredere in ele au mai multe sanse sa ajunga la un orgasm.

orgasm femei cat de mare trebuie sa fie penisul

De cate ori poate avea parte o femeie de orgasme ?

Unele femei au declarat ca au avut peste 30 de orgasme intr-o singura sesiune.

Durata unui orgasm feminin

Conform cercetarilor, o femeie se bucura de un orgasm pentru o perioada cuprinsa intre 6 si 10 secunde, desi unele femei au declarat ca au avut si orgasme mai lungi. Alte cercetari sugereaza ca un orgasm feminin dureaza in medie pana la 20 de secunde. Durata orgasmelor poate sa varieze din cand in cand.

Timpul necesar pentru a ajunge la orgasm ?

Conform cercetarilor facute, femeile au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la orgasm si multe femei au nevoie de cel putin 20 de minute de sex. Exista un numar de tehnici care pot prelungi activitatea barbatilor.

Implicarea creierului

Mare parte a orgasmului e asociata cu activitatea din zona pelvicasi multi oameni isi pierd temporar unele dintre functiile cognitive dupa ce au ajuns la punctul culminant si unii chiar si-ar putea pierde cunostinta. Un studiu efectuat in anul 2009 a aratat ca, in timpul unui orgasm, mai multe zone din creier erau inactive, cum ar fi de exemplu zonele responsabile pentru emotii. Punctele culminante ale barbatilor sunt mult mai greu de detectat, pentru ca au o durata mai scurta. Mai mult de atat, creierele femeilor inchid unele zone care implica auto controlul si, drept rezultat, femeile tipa in mod obisnuit in timpul unui orgasm si fac lucruri pe care nu le-ar face in mod obisnuit. In timpul unui orgasm, corpul produce de pana la 4 ori mai mult oxitocina, hormonul care e considerat responsabil pentru incredere si socializare. Oamenii care s-au declarat a fi indragostiti au si nivele mai mari din acest hormon. Mamiferele care au fost injectate cu oxitocina au inceput sa manifeste trasaturi materne.

Genele si orgasmul. Conform mai multor cercetari, pana la 45% din frecventa si persistenta orgasmelor s-ar putea datora genelor.

Tehnologia pentru orgasme. Ignorand vibratoarele si betele magice, un implant in coloana vertebrala a omului ar putea activa un orgasm prin simpla apasare a unui buton. Acest dispozitiv este numit “orgasmatron”. Stiinta nu poate deveni mai buna de atat!

Primul orgasm

Jumatate din orgasmele pe care le au femeile sunt prin masturbare si varsta medie pentru prima astfel de experienta este de 18 ani.

Durerile de cap ca o scuza pentru a refuza partidele de sex. Aproximativ jumatate din durerile de cap normale au avut nivele de durere mai scazute datorita unui orgasm. Este timpul ca barbatii sa se simta ca niste doctori.

Prefacerea unui orgasm

Aproximativ 70% din femeile s-au prefacut ca au un orgasm.

Sexul intre lesbiene si obtinerea unui orgasm. Cercetarile arata ca, in timp ce aproximativ 78% dintre femei au orgasm in timpul partidelor de sex cu partenerele lor feminine, numai 55% din femei au avut parte de un orgasm impreuna cu partenerul lor masculin.

Ejacularea feminina: 3 femei din 5 au experimentat un fel de ejaculare, in timp ce numai 10% dintre femei au avut parte de o ejaculare abundenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here